Skip to main content

Vliegschool

logo van de school

Maak van jouw werkelijkheid, een dagdroom

Beslis vandaag en begin morgen al!
Even een medisch attest behalen, een oefenvergunning aanvragen, wij regelen alles. In “no time” neem je al plaats op de pilootstoel en stijg je op om de 3D-landschappen wonderbaarlijk onder jou te zien vervagen.

Bij ons kom je thuis!

GOOSE-FLYING is meer dan een vliegschool alleen.

Vliegen schept een band, het is een treffen voor gelijkgestemden. Geen haantjes, geen kapsones, maar puur plezier, respect, sfeer en ontspanning.

Veilige- en zorgvuldige opleiding.

Moeilijk? Helemaal niet, iedereen kan het leren. Wij verzorgen een gepersonaliseerde opleiding, afgestemd aan jouw eigen tempo en verwachtingen.

Uiteraard staan veiligheid en kwaliteit bij ons zeer hoog in het vaandel! Veiligheid en vliegplezier gaan namelijk perfect hand in hand. Op een verantwoordelijke manier bewijzen we dit elke dag,… dit is ons motto!

Van passioneel verhaal tot levensmissie

Het behalen van jouw vliegvergunning zien wij niet als een einddoel.
Het is een eerste mijlpaal binnen een lang passioneel verhaal. Wist je dat je piloot kan zijn tot ver boven jouw pensioengerechtigde leeftijd? Het houdt je jong!

Saai wordt het nooit

Vliegvaardigheden opbouwen is een evolutief proces voor het leven. Je raakt nooit volleerd.
Elke landing, elke navigatievlucht en elke meteo-inschatting, zal steeds een uitdaging blijven. Maar dat is net het boeiende!

Denk daarbij ook aan de talrijke prachtige avontuurlijke bestemmingen die nu plots binnen handbereik liggen. Je zal het beamen, bij ons gaat pas letterlijk de wereld open!

Waar verwelkomen we jou?

Ook al hebben we Vlaamse roots, toch heeft GOOSE-FLYING zijn operationele thuishaven gevestigd op de luchthaven van het Henegouwse stadje Saint-Ghislain, vlakbij Mons.

Niet zo onlogisch, als je weet dat dit nagenoeg het enige vliegveld is binnen handbereik van Vlaanderen, waar je heel het jaar door, 7 dagen op 7, doorlopend en ongehinderd kan trainen. Dit uiteraard bij gunstig vliegweer.
Bovendien bevind je je op “de” uitvalsbasis bij uitstek om in een oogwenk een aantal strategische vlieglocaties aan te doen.

De luchthaven bevindt zich vlakbij de afrit 25 van de autosnelweg E19-E42.
Vanuit Kortrijk ben je er met de wagen op net geen uur.
Vanuit Gent doe je er 1u15’ over.

Bekijk hier de website van het vliegveld van Saint-Ghislain:

https://ebsg.aero/

Theorielessen worden deels online gegeven, dit systematisch aangevuld met periodieke samenkomstmomenten. Deze worden in de wintermaanden op verschillende locaties in Vlaanderen georganiseerd.

Schrijf u hier in voor de theorielessen:

Theorielessen

Hoe lang duurt een opleiding?

Jouw vliegvergunning behalen op 1 jaar tijd is zeker haalbaar. Wel zal dit van jou de nodige toewijding vergen. Regelmaat is daarbij een belangrijke factor. Vaak wordt er gekozen voor een spreiding over 2 jaar, wat de druk enigszins vermindert wanneer je een intens en actief leven hebt.
Gemiddeld genomen ben je na een 20-tal vlieguren al klaar voor een éérste tussentijdse solovlucht en is het behalen van jouw vergunning na 40 vlieguren realistisch. Maar onthoud vooral, het is al puur plezier van bij de eerste lesvlucht!

Wat kost een opleiding?

Bij een spreiding over 2 jaar reken je voor jouw opleiding tot en met het behalen van jouw vergunning op een budget van ongeveer 4.500,-€ per jaar, theorielessen en praktijklessen samen.
Daarna wordt het alleen maar goedkoper wanneer je zelfstandig één van onze toestellen kan huren. Dit is namelijk bij Goose ook mogelijk.

Met welke lestoestellen wordt er gevlogen?

Onze vloot bestaat uit 3e generatie 2-zitters in de ulm-categorie (tot 472,5 kg). Vergis je vooral niet. Deze toestellen zijn heel performant en vaak moderner uitgerust dan de klassieke grotere broertjes.
Het geringe gewicht zorgt niet alleen voor extra wendbaarheid, laag verbruik en een laag geluidsniveau, het maakt het ook mogelijk om een “safety rescue system” in te bouwen. Zo zijn al onze toestellen uitgerust met een noodvalschermsysteem.

Heb jij honger naar een nieuwe unieke tijdsbeleving? Wacht dan niet langer!

Jouw ticket ligt klaar, boarding time!