Skip to main content

Verkoop

logo van de school
legend aircraft logo legend aircraft

Volledig in composiet materiaal vervaardigd, is deze hoogdekker zowel geschikt voor recreatief vliegen als voor toerisme. Het leent zich bovendien ook perfect als lestoestel. Indrukwekkend zijn de hoog gestelde standaarden en de uitstekende vliegprestaties.

Het LEGEND 600 ULM-vliegtuig, wordt geproduceerd door AEROPILOT LTD gevestigd in Tsjechië. Dit land is door insiders gekend als het mekka voor de productie van lichte vliegtuigen.

Geschiedenis

Met als doel om een toegankelijk, comfortabel en veilig toestel te bieden voor de hedendaagse recreatieve piloot, begon AEROPILOT LTD In 2010 te werken aan het ontwerp van een lichtgewicht, hoofdzakelijk uit carbon vervaardigd vliegtuig.
Te beginnen met de ULM-versie voor de Europese markten werden tevens concrete plannen gesmeed om met een LSA-versie ook de exportmarkten aan te snijden.

De ontwerper- en tevens productie-afdelingshoofd is Dhr. Peter Maura, die eerder vele replica’s van historische modellen heeft gebouwd, waaronder deze te zien in de films “Red Baron” en “Red Tale”.

Zijn naam niet gestolen werd de “LEGEND” ontworpen als een 80% schaalversie van de zeer succesvolle Cessna 182. Met 2 passagiersstoelen voor UL en LSA, heeft het toestel eigenlijk meer passagiersruimte dan de Cessna en is bovendien beschermd tegen corrosie.

Het éérste prototype zag begin 2011 het daglicht. Na verdere verfijningen en succesvolle tests was de LEGEND klaar voor serieproductie. in april 2011 presenteerde AEROPILOT het toestel op de AERO-tentoonstelling te Friedrichshafen, Duitsland. Met lof en enthousiasme kon de LEGEND voor het eerst door het grote publiek bewonderd worden.

In de aanloop naar de editie 2015 van deze jaarlijks terugkerende internationale vliegbeurs, werd de LEGEND door het tijdschrift “Fliegermagazin” genomineerd als één van de beste ultralichte vliegtuigen. Op 16 april 2015 werd dit dan ook bevestigd toen het toestel op AERO-Friedrichshafen winnaar werd. Daarbij werd de LEGEND uitgeroepen tot het beste ultralichte vliegtuig op de Duitse markt.

flieger award

Eigenschappen

Het volledig in composiet materiaal vervaardigd toestel is geschikt voor sport- en recreatief vliegen als ook voor toerisme en reizen. Indrukwekkend zijn de hoog gestelde standaarden, de uitstekende vliegprestaties, de soepele directe besturing en de zachte landeigenschappen.

De LEGEND is een zeer comfortabele, stabiele en éénvoudig te besturen hoogdekker. Zijn excellent gedrag in de lucht, het perfecte uitzicht rondom vanuit de cockpit, maakt van dit toestel bovendien een ideaal en veilig lestoestel, ook voor de beginnende piloot.

legend cockpit

Bouw en uitrusting

De Legend biedt een buitengewoon ruime cabine voor bemanning en bagage. Brede deuren maken het laden van bagage en het instappen uitermate gemakkelijk. Verstelbare zetels zorgen voor een optimale zitpositie voor elke piloot. 4-punts gordels, een stevige kevlar cabine en een “parachute rescue system” zorgen voor een maximale veiligheid van de inzittenden. Gebouwd volgens een sandwich-ontwerp op basis van composiet carbon materiaal, is elke vleugel voorzien van een brandstoftank.

De LEGEND kan uitgerust worden met 3 types Rotax motoren en 2 soorten propellers, vast of variabel met elektrische sturing. Het landingsstel is van het tricycle-type met voorwielsturing.
Het toestel kan uitgerust worden met klassieke analoge instrumentatie, GPS, maar ook met een glass cockpit.

Comfort

  • Bediening elektrische trim en radio aan het stuur
  • Bediening elektrische flaps aan de gashendel
  • Verwarmde zetels
  • Luxueus leder interieur
  • Deurbekleding met opbergruimte
  • Centrale armsteun
  • Efficiëntere 2-zone verwarming
  • Getinte zonnekleppen
  • Parkeerrem

Prestaties

De constante kruissnelheid van de LEGEND bedraagt 210km/u (max. cruise 225 km/u, VNE 250 km/u) en heeft een bereik van ca. 1300km in 7 uur.

Specificaties

Spanwijdte: 9,06 m
Vleugeloppervlak: 10,54 m²
Lengte: 7 m
Hoogte: 2,6 m
Leeggewicht: 335 kg (ROTAX 912 ULS)
Maximale opstijgmassa: 600 kg
Maximum gewicht bemanning: 200 kg (ROTAX 912 ULS)
Maximum bagagegewicht 15 kg
Capaciteit brandstoftanks: 110l / 130l
Vermogen: Rotax 912 ULS - 100 HP
Overtreksnelheid (clean): 77 km/h
Overtreksnelheid met flaps: 60 km/h
Minimale Landingssnelheid: 85 km/h
Max. snelheid met Flaps: 135 km/h
Klimprestatie (aan grondniveau): 7 m/s
Kruissnelheid @ 4800 tr/m (*): 195 km/u
Kruissnelheid @ 5200 tr/m (*): 212 km/h
Kruissnelheid @ 5600 tr/m (*): 229 km/h
Nooit te overschrijden snelheid (VNE): 255 km/h
Vliegbereik: 1300 km (7 uur)
(*) horizontale vlucht @ 1500tf (ISA), Rotax ULS 912, schroef regelbaar aan de grond.

Bekijk hier de website van AEROPILOT LTD:

https://www.aeropilotcz.com